Érkezik az első havazás

Érkezik az első havazás
Érkezik az első havazás

Szerdán az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain akár havas eső, hózápor is előfordulhat – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az OMSZ Facebook-oldalán posztolt videóban Molnár Anna meteorológus elmondta: hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Emiatt már szerdára virradóra egyre felhősebbé válik az ég: elsősorban a Dunántúl nyugati és északi részein előfordulhat kisebb eső, és a szél is megélénkül. Máshol szárazabb és szélcsendesebb idő várható, így pára-, illetve ködfoltok is képződhetnek reggelre.

A minimumhőmérséklet plusz 2 és 7 fok között valószínű, de a szélcsendes tájakon gyenge fagy is lehet. Napközben többfelé előfordulhat kisebb eső, záporeső. A Dunántúlon süt ki előbb a nap, keleten napközben is lehet eső, a hegyekben akár hózápor is.

A nappali csúcsértékek 9 és 15 fok között alakulnak – mondta a meteorológus, megjegyezve, a hőérzetet azonban ronthatja az erős, néhol viharos erősségű szél.
Csütörtöktől ismét szárazabb lesz az időjárás. Szombaton újabb hidegfront érkezik, de ez nem okoz majd jelentős esőzést, lehűlést.
A jövő héten viszont több csapadék várható – mondta Molnár Anna.

Forrás: MTI

Fotó: Pixabay

Oszd meg barátaidal
Oszd meg barátaidal

HIRDETÉS

DAEO FM Online

DAEO FM Online

Csak zene - Élő adás