Karriernapot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

Karriernapot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen
Karriernapot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

A Karriernap október 19-én lesz, ám a rendezvényt már holnaptól, azaz október 14-től felkészítőprogramok előzik meg. A végzés előtt álló hallgatók munkaerőpiaci készségeket fejlesztő képzéseken, egyéni tanácsadásokon és kiscsoportos, interaktív workshopokon vehetnek részt.

Az érdeklődők a tanácsadóktól személyre szabott segítséget kaphatnak a pályatervezéshez, a mesterszakválasztáshoz, önéletrajzuk tökéletesítéséhez, az interjúkon való sikeres részvételhez, a stílusos megjelenéshez. Az élmény alapú, tapasztalati tanulásra fókuszáló workshopokon tanácsokat kaphatnak a rövid, frappáns, magabiztos bemutatkozáshoz és a gyakorlatra való felkészüléshez is.

A karriernapot kedden az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs központjában rendezik meg, ahol az érdeklődők találkozhatnak a régió és az ország meghatározó cégeinek képviselőivel. Információkat gyűjthetnek a nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról, a későbbi lehetőségekről. Megismerhetik a munkáltatók elvárásait, feltérképezhetik, miben érdemes fejlődniük ahhoz, hogy frissdiplomásként a lehető legnagyobb eséllyel indulhassanak. A szervezők arra buzdítják az érdeklődőket, hogy önéletrajzzal érkezzenek a karriernapra.

A rendezvényen elismert előadók avatják be a pályakezdőket az első munkába állás pszichológiai összefüggéseibe, majd az aktuális munkaerőpiaci trendekbe, kifejezetten a frissdiplomás lehetőségekre fókuszálva. A résztvevők megtudhatják, milyen felületen, hogyan érdemes bemutatkozniuk, megnyerő önéletrajzot és LinkedIn profilt létrehozniuk és azt is, miként érdemes fellépni a bértárgyaláson.

Forrás: MTI

Fotó: Pixabay

Oszd meg barátaidal
Oszd meg barátaidal

HIRDETÉS

DAEO FM Online

DAEO FM Online

Csak zene - Élő adás