Légy kopasz és szabad!

Légy kopasz és szabad!
Légy kopasz és szabad!

Október 14-e a Légy kopasz és szabad! nap. Bizony, van ilyen!

Ez a nap azokat a nőket és férfiakat ünnepli, akiknek van bátorságuk felvállalni a kopaszságot, és akár letolni nullás géppel a loboncukat, hogy egy ügy mellé álljanak vagy kifejezzék a véleméynüket.

Ne gondoljuk, hogy a kopaszság ciki, sőt. Gondoljunk csak Vin Dieselre, Dwayne Johnsonra, Bruce Willisre, Samuel L. Jacksonra, Jason Stathamre, Michael Jordanre. A kopaszság a férfiasság szimbóluma is lehet.

Ugyanakkor a lázadás, vagy véleméynnyilvánítás eszköze is lehet – Sinead O’Connor például a 90-es évek elején, válaszként arra, hogy a sikeresebb zenei karrierje érdekében arra akarták rávenni, hogy legyen szexibb és nőiesebb, inkább teljesen kopaszra borotválta a fejét, és ezzel nem csak felhívta a figyelmet a nemi diszkriminációra, a showbizniszben, amely jogsértő és bántó, hanem ikonikus külsőt teremtett magának. Sinead O’Connorhoz hasonlóan Britney Spears is bevállalta a kopaszségot, hogy felhívja a figyelmet a kiszolgáltatottságára és minden negatívumra amivel a sztárság egyfajta rabságba taszít.

Ez a nap egy jó alkalom arra, hogy megoszd saját kopasz nagyszerűségedet a világgal.

Fotó: Buda Mendes/Getty Images

Oszd meg barátaidal
Oszd meg barátaidal

HIRDETÉS

DAEO FM Online

DAEO FM Online

Csak zene - Élő adás